Om os

Stativer til affaldssortering Flower, Silje med 3 delt affaldsortering system

 

Historie

 

Det tog 2 års hårdt arbejde indtil jeg stod med Flower i hånden! Min ambition for det nye affaldsstativ var, at det ikke kun skulle være nemt at håndtere, men det skulle også fungere i samspil med andre moduler og i forskellige rum. Jeg har været nød til at gå på kompromis med nogle af mine ideer, dels for at bevare produktets fleksibilitet og dels for at holde prisen i bund. Flower skulle også være en demokratisk billig løsning, som alle har råd til.

 Men jeg vil ikke gå på kompromis med kvaliteten og bestille affaldsstativerne i Kina. Derfor er Flower et solidt kvalitetsprodukt, som vi stolt kan give 5 års garanti på.

 

Fra første øjekast det er bare en simpel bøjle. Men faktisk er der kun 3 metalfabrikker i Danmark, der kan fremstille den lille indad bøjning som Flower har bagfra foroven ( den er designet for at få nemt fæstne posen på affaldsstativet).

 

I årerne 2013 og 2014 præsenterede jeg mit projekt for forskellige investorer i håb for at få nogle penge til at igangsætte produktionen. "Sorterer man affald i Danmark?" spurgte en af mulige investorer mig til et møde. "Nej, Irina, du får ingenting, fordi du kommer til at sælge 10 stk og sidder konkurs med resten" fik jeg at vide et anden sted. "Danmark kommer ikke til at sortere, det har vi prøvet og det gik ikke". Det fik jeg at vide i Århus.

 

Derfor gik 2015 og 2016 med at finde pålidige leverandører og tjene penge. Det første leverandør måtte jeg skifte ud efter de efter af 9 måneders samarbejde kun kunne levere en side (venstre) af de to symmetriske moduler.

Nu har Flower været på markedet i 4 år og det næste parti af Flower affaldsstativer er lige produceret! Her i Danmark. Det er jeg mega stolt af. 

 

Et affaldsstativ koster lige nu kun fra 159.- (jeg siger lige nu, fordi producenten har hævet prisen med 5 % hvert år, hvilket naturligvis presser mig til på sigt, at gøre det samme) og til den pris kan alle være med.

 

Vil man gerne have en endnu mere miljørigtige og smart løsning kan man købe ”tøj” til affaldsstativer. Nemlig stofposer i flere farver og mønstre.

 

De mere enkle poser er produceret af stof af naturmateriale (næsten altid) og genbrugsstof (altid) af Alléhusets tekstilværksted, - et tilbud til borgere i Aarhus kommune på vej tilbage til arbejdsmarkedet. Og ITMV i København

 

De kan bruges til affaldssortering af alt andet, end bio og restaffald. Vask dem efter behov. Eller til så meget andet.

 

Andre stofposer også produceret på en social bæredygtig måde, nemlig af Instituttet for Blinde og Svagtseende i København. Det giver så meget mening at have et produkt, der er bæredygtigt i alle aspekter. Nu mangler vi kun den helt rigtige biologisk nedbrydelige pose, men det virker som om, det vil tage lidt tid at finde den. 

 

Nu i slutning af 2022 et nyt affaldsstativ er på vej: et mindre oval affaldsstativ. Det vil give mere luft mellem alle affaldsstativer i de store affaldssorteringssystemer, dem med 5 affaldsstativer, 6 affaldsstativer og 7 affaldsstativer.

 

Det sidste produktudvikling er på vej: flere brugere venter på låge til bioaffaldsstativet. Jeg håber at det projekt vil være klar til sommeren.

Se vores ny webshop med produkter: affaldsstativflower.dk.

 

Designer af stativ til affaldssortering Flower, der en del af affaldssortering system,  Irina Las
Designer af Flower Irina Las